Kedvenc virág? Szinte biztosan mindenkinek van, amit bármilyen alakalomra szívesen vesz. Legyen az intenzív illatú liliom csokor, vagy egy vidám mezei válogatás, ami a nyár minden színét hordozza magában, esetleg egy szikrázó rózsacsokor, biztosan boldogabbá teszi a napunkat. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! – Tartja a mondás is.

Híres virágos festmények

Ha bárkitől megkérdezzük, hogy mi a kedvenc virága, szinte habozás nélkül mindenki rávágja a választ. A szezonálisan nyíló virágok és a csodás virágcsokor költemények a híres festők legtöbbjét is megihlették. Ha csak a legismertebb alkotásokra gondolunk, mint Van Gogh napraforgói, íriszei vagy Monet vízililiomjai. A magyar alkotók körében is népszerű téma a virágok megörökítése. Elég, ha impresszionista Szinyei Merse Pál Piapcsmező című képére gondololunk. Minden művészeti irányzatnál találunk virágos festményeket. Még a szecesszió nagy festője Klimt is szívesen festett virágos mezőket, kerteket, amikor éppen kedvenc nyaralóhelyén az Attersee partján töltötte szabadidejét. Az egyik legismertebb festményét, a Csók-ot figyelmesebben szemléljük meg, ott is láthatjuk, hogy az ölelkező pár egy virágos mezőn térdel.

Csók parafrázis - Gustav Klimt nyomában - keretben

Népszerű faliképek kedvenc virág ábrázolással

Virágos képekkel gyakran találkozunk irodák, éttermek, recepciókon és szépségszalonok falain is. Javítják a hangulatunkat és megnyugtatnak. Az éttermek asztalaira kihelyezett pár szál virág nem véletlenül kialakult szokás. A virágok, a természet látványa fokozza a komfort érzetünket, egyszerűen jobban érezzük magunkat és szívesebben fogyasztjuk az ebédünket, vacsoránkat vagyis meghozza az étvágyunkat. A nappaliban, étkezőben, konyhában esztétikusan elhelyezett virágos festményekkel növelhetjük komfortérzetünket. A festményen megörökített kedvenc virágunkban akkor is gyönyörködhetünk, ha éppen nem szezonálisan nem virágzik, igaz az illatról le kell mondanunk.

Napjainkban nagyon népszerűek a modern pipacsos képek, vagy az absztrakt virágábrázolások, melyek ajándékba is jó választások, ha tudjuk, hogy mi a kedvence virága annak, akit megajándékozni szeretnénk.

cseresznyevirag enteriőr

Dekorációs festmények vendégtérben

Ha dekorációt szeretnénk valamilyen vendégtér felfrissítésére, akkor érdemes szezonális kollekcióban gondolkodni, amit cserélgethetünk. Így a vendégeink és magunk sem unjuk el az enteriőrt. Készítettünk kollekciót masszázs szalonba, ahol a vendégek mindig várták az újabb festmények megjelenését.

Nagyobb falfelületeken jól érvényesülnek az egyféle virágot absztrakt módon ábrázoló festmények, melyek vonzák a tekintet, modernek és illeszkednek a berendezés stílusához. Jellemzően ezek a képek feszített vászonra bármilyen méretben elkészíthetők.

A vendégterekben elhelyezett festmények, fali képek másik fontos szerepe, amellett, hogy életet és stílust visznek az adott helyiségbe, hogy adjunk valamilyen látnivalót az ott tartózkodóknak. Különösen igaz ez a várókra, ahol időt kell tölteniük az ügyfeleknek várakozással. Várakozni senki sem szeret, de ha egy ízléses helyiségben tehetjük ezt meg, ahol a kihelyezett festmények, faliképekben gyönyörködhetünk, akkor gyorsabban telik az idő. Egészen más úgy indítani ezt követően egy beszélgetést, ha az ügyfél a falon látott képekről kérdez és nem arra panaszkodik, hogy mennyit kellett várnia.

Webshopunkban több virágos festmény és tájkép közül válogathatsz. Némelyik kép más méretben is utánrendelhető. Ha megtetszik valamelyik keress minket, szívesen segítünk!

Nézz körül a Virágos festmények között! 🙂