Barion Pixel

Portré festmények többféle stílusban

Általánosan elmondhatjuk, hogy a portré mindig kedvelt téma. Tapasztaljuk, hogy vásárlóink is szívesen választanak otthonukba portré ábrázolásokat. A megfestett alakok könnyebben tükröznek hangulatokat. Ahogy mondani szokták “a szem a lélek tükre”. Elég ránéznük egy arcra és biztosan lesz egy érzés, hangulat, amit átad nekünk. Talán emiatt is mindig a szemek illetve az arc kidolgozásával kezdjük ezeket a festményeket.

Igaz a portrérajzolás alapszabálya is, hogy a szemekkel érdemes kezdeni a portrét, amit olajfestmény esetén könnyen be tudunk tartani. És igen, a portréfestéshez jól kell tudni rajzolni is. Portrérajzolással is szívesen foglalkozunk, sokszor csupán gyakorlási céllal. Ez elengedhetetlen, hogy felkészüljünk a nagyméretű festmény porték előkészítéséhez. A nagy méretekeben való ábrázolásnál az arányok megtartása és kidolgozása nehezebb feladat.

Stílusok a portré ábrázolásoknál

Sokféle stílusban festettünk már portrét. A napjainkban népszerű színes, vonalas technikától kezdve a klasszikus portrékig.

Kedvelt Buddha portréink különleges bronz médiumokkal készülnek, de gyakran használunk aranyhatású füst fóliát vagy 3D hatást kiváltó úgynezett struktúra pasztákat is. A füst fóliás képek igazán extravagánsak, vonzák a tekintetet. Nem igazán lehet csak úgy elsétálni mellettük, anélkül, hogy ne vennénk őket komolyabban szemügyre. Talán Klimt titka is pont ez volt! Érdemes kinagyítva megnézni Klimt parafrázisainkat és az Egyiptomi hercegnő portrét, esetleg az Angyal festményt. Ez utóbbin mind füstfóliát mind struktúrapasztát is használtunk.  Válassz ízlésed vagy hangulatod szerint. Festményeink szebbek, tündöklőbb színűek mint a fotókon!