Barion Pixel

Válassz festményt dekorációként!

A választáshoz szeretnénk pár tanácsot adni, amit érdemes átgondolnod a festmény megvásárlása előtt.

Kézzel készült festmények otthonodban

Nagy megtiszteltetés nekünk, ha megtetszik valamelyik festményünk és azon gondolkosz, hogy kihelyeznéd a faladra vagy ajándékba adnád szeretteidnek, ismerősödnek. A választáshoz szeretnénk egy kis segítséget adni. Képeink kizárólag kézzel készült festmények, nem printek, így teljesen más hatásuk van, mint egy vászonra készült nyomatnak.

Hová kerül a kép?

Kutya portré akril festmény
 • A festményeknél mindig megtalálod a méreteket is. Érdemes felírnod és egy centivel kimérned a falra, ahová helyezni szeretnéd. Képzeld oda közelről és távolabbról is. Pár perc az egész, de megkímélhet a csalódástól, ami egy nem megfelelően megválasztott képméret okozhat.
 • Ha beleszerettél egy témába, de túl kicsi vagy nagy a faldra, akkor érdemes körbesétálnod a lakást, irodát, hogy van-e olyan falfelület, ahol jól mutatna, de nem gondoltál rá. Végső esetben rákérdezhetsz nálunk is, hogy eltérő méretben után tudjuk-e festeni.

Méretek és keretezés:

Téli pirkadat olajfestmény
 • A festményeket kész festőlapokra készítjük, így a méretek adottak. Általában: 60×40 cm, 60×50 cm, 40×50 cm, 45×35 cm méretre dolgozunk, de eltérő egyedi méreteket is találhatsz.
 • Találsz kertbe helyezett és keret nélküli festményeket is a shopban. A feszített vászonra készült képek alkalmasak rá, hogy közvetlenül, keret nélkül is kihelyezd a falra. 

Rendelés, fizetés, szállítás:

Csomagküldő futárszolgálat
Fizetési módok, barion
 • 20.000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás díja számodra ingyenes. A szállítást a Sameday futárszolgálattal vagy Foxpost csomagautomata rendszerével végezzük.
 • Rendelésedet utánvéttel a futárnál, vagy előre utalással vagy BARION bankkártyás fizetéssel is tudod rendezni, ahogy neked a legkényelmesebb.

Csomagolás: újrahasznosított csomagolóanyagokkal

 • Igyekszünk környezettudatosan csomagolni a megrendelt festményeket, ezért, ha nincs külön kérésed, akkor korábbi csomagolóanyagokat hasznosítunk újra. Az újrahasznosított csomagolás miatt, lehet, hogy maga a csomagolóanyag nem lesz a legszebb, de örömmel tölt el, hogy a csomagolásunk miatt nem kellett újabb fát kivágni.
 • A festményeinket minden alkalommal gondosan csomagoljuk, különösen figyelünk a sarkokra és a vászon vagy a farost védelmére, hogy ne sérüljön a szállítás alatt.
 • Ha ajándékba rendeled a festményt, vagy más okból nem szeretnéd, hogy újrahasznosított csomagolóanyagot használjuk, kérjük jelezd felénk a rendeléskor, hogy új csomagolóanyagban kéred elhelyezni a festményt!

Festmények tisztítása

 • Ha egy régi festményedet szeretnéd újra eredeti, élénk színeiben élvezni, akkor érdemes elolvasni a Festmények tisztításáról szóló írásunkat.
  Ebben minden hasznos információt összefoglaltunk, amit tudnod kell, mielőtt belekezdenél ebbe a nem is olyan könnyű feladatba. Festmény tisztítást és restaurálást mi nem vállalunk.
 • A tőlünk vásárolt festményeket minden esetben lakkozva adunk át. Így a tisztításuk otthon is elvégezhető finom portörléssel és enyhén nedves, egyszeri áttörléssel. 
 • Ha információra van szükséged a tőlünk származó festményről, nyugodtan keress minket akár évek múltán is. Pontosan meg fogjuk tudni mondani, hogy milyen anyagokkal készült a festmény.

Amatőr festők eladó festményei >

Stílusok és utánrendelés:

 • Több alkotó képeit találod a shopban, mindenkinek megvan a saját stílusa, technikája. Előfordulhat, hogy ugyanazt a témát egy másik alkotó által eltérő stílusban is megtalálod. Nem célunk, hogy tökéletesen azonos képeket készítsünk.
  Szeretünk minidg újabb témákat kidolgozni, viszont bizonyos képeket szívesen újrafestünk, ezeket az ” Utánrendelhető festmények ” kategóriában találod. Ezek a festményeink már otthonra találtak, de kérheted tőlünk a reprodukálását. Tudnod kell, hogy várhatóan nem lesz tökéletesen egyező a korábbi alkotással. A kézműves termékeknek éppen ez az értéke is, hogy mindig egyediek.
 • Ha szeretnéd egy korábbi képünket utánrendelni és nem látod az utánrendelhető kategóriában, akkor kérdezz rá e-mailben, hogy lenne-e kedvünk újrafesteni. Igen válasz esetén, az elkészült képről elküldjük neked a fotót, és eldöntheted, hogy kéred-e. 🙂
 • Az elkészítés ideje általában 3 hét, de pontosan mindig a festő határozza meg.
  A festmény elkészítése függ az alkalmazott festéktől is. Az olaj festék száradási ideje hosszabb és nem szállítható a teljes száradás előtt, mert a festék egyszerűen „elcsúszhat” a festőlapon.  

Amatőr festők eladó festményei >

Festőlapok avagy jó tudni milyen alapra készült a festmény

Feszített vászonra készült akril festmény

Feszített vászon

Keret nélkül is kihelyezhető

A vásznat egy fa rámára feszítik fel, így kap egy pár centis mélységet a kép méreteiben. Akasztóval ellátottak, így nem feltétlenül kell keretbe helyezned, közvetlenül is kihelyezhető a falra. Ha mégis keretezni szeretnéd, akkor képkeretező fog tudni segíteni.

Kasírozott vászon

Keretezni szükséges

A festővásznat egy karton vagy fa lapra kasírozzák, ragasztják, ami tartást, merevséget ad a képnek. Mindenképpen keretezni szükséges a kihelyezéshez. A shopban jellemzően kerettel együtt kínáljuk a kasírozott vászonra készült festményeket, de másik megfelelő méretű keretbe bármikor áthelyezheted.

Hattyúpár festmény

Farost festőlap

Keretezni szükséges

A festmény közvetlenül egy alapozott falapra készül. Mivel teljesen sík felületet ad nagyon szépen lehet rá dolgozni, leginkább az olaj festményeknél használjuk. A shopban jellemzően kerettel együtt kínáljuk, de másik megfelelő méretű keretbe bármikor áthelyezheted.

Amatőr festők eladó festményei >

Hangulatképek

A shopban találsz hangulatképeket is az egyes festményeknél, amivel szeretnénk megkönnyíteni a döntésed. A hangulatok digitális mockupokra készültek, ezért lehet, hogy a méretarányok nem teljesen pontosak. Kérjük a választásnál a festmény méreteit vedd mindig figyelembe.

Absztrakt rózsák festmény feszített vászonra
Absztrakt rózsák festmény feszített vászonra
Kutya portré akril festmény

” Nagyon kedves és megkapó képet kaptam, azóta is a Kis Herceg mesevilágába csöppenek, ahányszor ránézek. Élőben még szebb, mint a képeken. „

Anita a  Tűzrókák című képet választotta.

Tűzrókák

” Masszázs közben láttam meg egy baglyos festményt, ami szinvilágában is illett a szobánkba. Francia buldogos megrendelés is szuper lett. Imádom őket. 🙂  „

Orsi a Bánat című baglyot ábrázoló akrilfestményt választotta. 

bagoly akril festmény

Imádom a művészetet és amikor megláttam, bele szerettem! Fehér háttérrel egy szépen kidolgozott bagoly, mely azóta is a lakásom dísze. 

Melinda a Gyöngybagoly című képet választotta

Gyöngybagoly akrilfestmény