Barion Pixel

Rajczi József
amatőr festő

Remélem, ha ránézel egy képemre Te is érzed a hangulatát és átlépsz a világába.

Festés, rajzolás a szenvedélyem

Rajczi József vagyok 1980-ban születtem. Fogékonyan a képi világ csodáira. Mindig elbűvöltek a színek és a formák. Igazi álmodozó voltam, vagyok, és remélem maradok mindvégig. Imádtam a színes képeket mindegy, hogy egy pólón, vagy könyvborítón láttam. Egyszerűen rögtön magával ragadott egy fantáziavilágba, ahol kedvemre kitalálhattam a képhez tartozó mesevilágot. Sokszor ragadtam le újságosbódék színesen vibráló ezernyi történetet mesélő címlapjait bámulva, vagy a divatruházat mintás kelméit csodálva. Szüleimnek kellett értem visszajönni, ha sétálás közben leragadtam valamelyiknél.

Már kisgyermekként a lelki szemeim előtt életre keltek a képek, mint például a nappalinkban lévő tájkép, amin egy marhacsorda tartott haza a legelőről. A marhák igazán élethűen voltak megfestve, és úgy éreztem, hogy állandóan “engem néznek”. Bármerre mentem a szobában és odapillantottam mindig engem néztek. Mondhatom roppant kellemetlen érzés volt.

Egyszer amikor a szüleim nem voltak otthon, a tettek mezejére léptem… Fogtam nagymamám gombostűjét és kiszúrtam a szemüket. Persze nagy leszúrást kaptam érte, majd édesapám igazi mindenhez értő mesteremberhez méltóan szépen beragasztotta és visszafestette a szemeket. 🙂 De figyelembe vette lelki fájdalmamat és a marhák másfele néznek azóta is 😊 …

Sokat tanultam édesapámtól is, aki reklámgrafikusként tanult, majd váltott és autófényező lett. Nagyapám pedig szobafestő volt. Valahogy generációk óta vonzódunk a festékekhez. 

Őszi tájkép akril festmény

Sajnos nem művészeti iskolába mentem, mondván: nem lehet pingálásból megélni. Ki tudja, lehet így volt a jó. Sosem szerettem a kötelező dolgokat.

Mindig magamtól szerettem rajzolni vagy festeni, akár otthon a szobafalra is zsírkrétával. 🙂 Bár az iskolában is mindig vártam és imádtam a rajzórákat. Igaz, szinte mindig laza rajztanárokkal áldott minket a sors keze.

Ha tehettem a későbbiekben is ceruzát ragadtam, és akkoriban fiatal serdülőként izmos férfias hősöket, harcosokat, sárkányokat, angyalszárnyas valkűröket vettettem papírra. De mindig inspirált a vadvilág, az egzotikus, misztikus tájak és lényei is.

  • Boris Vallejo albumait vásároltam meg és csodáltam vizuális teremtőerejét.
  • Az ekkor készült képeim fiókok mélyein pihennek, vagy örökre elvesztek. 
  • Majd eljött az internet kora és könnyebben hozzá lehetett férni nagy festők, alkotók képeihez. 🙂
Őszi tájkép akril festmény

Elkezdett ismét virágozni a festészet, kortárs festészet, élményfestés, festőklubbok nyíltak. Kedves művész ismerősünk is invitált minket egy ilyen tanfolyamra. Elmentünk és kedvességével kreativitása, lelkesedése, minket is magával ragadott az alkotás tengerébe.  Azóta is rendszeresen járunk hozzá, mindig tanulunk valami újat. Szerencsére az interneten is sok tehetséges alkotóművész osztja meg tudását, festési technikáit, látásmódját. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi inspirációs forrás áll rendelkezésemre, és környezetemből is sok pozitív, építő kritikák kapok. A képeinket először csak itthon helyeztük a falra. Sok dicséretet, elismerést kaptunk hozzánk látogató ismerősöktől, barátoktól. Ezen felbátorodva pár képemet bevittem és kiakasztottam a munkahelyemen is. Masszőrként dolgoztam, dolgozom, és vendégeimnek nagyon megtetszett, hogy nem a szokványos anatómiai testtérképek lógnak a falakon, hanem festmények veszik körbe Őket. Sokan érdeklődtek, hogy nem-e eladóak e képek. Innen indul ennek a honlapnak a története is. 

Csodás érzés az elismerés. Ha nemcsak magának, vagy a fióknak alkot az ember. Ha egy vizuális, egy képi élmény, amit létrehoztam, megragadtam másnak is tetszik, megveszi, magával viszi az otthonába. Büszkeség és boldogság tölt el minden kép átadásakor, és értelmet, új lendületet kapok, hogy tovább kutassak új élmények, tájak, emberek, élőlények és történetek után, amiket megfesthetek és átadhatok talán Neked is.

Remélem, ha ránézel a képeimre Te is érzed a hangulatot, és átlépsz a világába.

Jelenleg elérhető festményeim

Kutya akrilfestmény

Készült: 2019. ősz

Akrilfestékkel készült kasírozott vászonra. Egy szomszédos Border Colli inspirált.

Részletek

Klimt csók – parafrázis

Készült: 2018.

Klimt világa csodálatos. Az arany és a geometrikus formák mindenkit elgondolkodtatnak.

Részletek

Absztrakt pipacsok

Készült: 2019.

Absztrakt pipacs virágmotívumok 3D hatással. A virágok kiemelkednek a kép síkjából.

Részletek

Alkotás közben

Rajczi József amatőr festő
Rajczi József amatőr festő

Tekintsd meg jelenleg elérhető állatos festményeinket! Találd meg Te is a hangulatod vagy lakásod stílusának megfelelő képet! 

Ha megtetszik valamelyik állatos festményünk és szeretnéd, itt éred el: https://festoklub.hu/festmenyek/allat-portre/

Készítünk tájképeket, állat portrékat, absztrakt ábrázolásokat és festünk híres alkotók nyomában is. Köszönjük, hogy megnézed alkotásainkat! 🙂

Kérdésed van? Írj nekünk!

Tetszik valamelyik festményünk, de kellene pontosítás, hogy dönteni tudj? Bizonytalan vagy a méretben, kivitelben vagy keretet szeretnél hozzá? Írj bátran, minden kérdésre szívesen válaszolunk! 🙂

Adatkezelési feltételek elfogadása: