Balatoni tájkép a nappaliban

A balatoni tájkép kifüggesztése után, a Balaton a magyar tenger mindannyiunkban emlékeket vagy vágyakozást ébreszt. Pár napot vagy akár hosszabb időt is biztosan szívesen eltöltünk idén nyáron is a partján. Északi vagy déli part választása talán megosztó lehet, de egyben pont ez a szépsége is, hiszen mindenki megtalálja a számítását. Híres festők, írók költők is szívesen töltötték itt nyaraikat. Sokukat megihlette a Balaton csodálatosan egyedi vízszíne vagy éppen a tó szeszélyességéről meséltek történeteket.

Híres balatoni festők

Egry József számos fantasztikus bibliai vonatkozású festményt hagyott ránk a Balatonról. Egyedileg ábrázolta a viharban fodrozódó hullámokat, vagy éppen a derűs, napfényes Balatont Szinyei Merse Pál is.

A víz egyedi színe elvarázsol

A Balatonról készült festményeken érdemes megfigyelni a víztükör színét, ami mindig más és más. Persze mondhatjuk, hogy így keverte ki a festő, de aki már járt a Balatonnál felismeri az egyedi zöldeskék színét és a viharos időben jellemző szürkészöld árnyalatát.

Kedvelhetjük a Badacsonyi látképet a jellegzetes hegyvonulattal, ami testes borokra emlékeztet vagy a romantikus Tihanyi-félszigetet. Esetleg tekinthetünk a déli part felé szikrázó napsütésben a Kékszalag vitorlás verseny résztvevőinek drukkolva. Bármilyen okból is szeretjük a Balatont, ezeket az emlék és érzelemdús balatoni tájkép témákat szívesen fogadjuk majd otthonunkban is. Jó érzés rájuk tekinteni, vágyakozni, emlékezni.

Balatoni tájkép a nappaliban

Eladó balatoni festmények

Érdemes körülnézni a balatoni tájképek között, ahol amatőr kortárs festőink eladó festményei közül válogathatunk. Választhatunk modern ábrázolásokat a Balatonon ringatozó vitorlásokról, ami általában a kék és a fehér árnyalataival, elnagyoltan készül olajfestékkel és festőkéssel. A Tihanyi Apátság látképe és a tihanyi levendula fesztiválról készült kidolgozott faliképek romantikus kirándulásokat idéznek fel. Az egyik legnépszerűbb téma azonban a Badacsonyról készült tájképek előtérben a vitorlásokkal nagy és még nagyobb méretben, aminek láttán belefeledkezhetünk a nyaralás emlékébe. Bármelyik eladó balatoni festmény mellett döntünk, miután kifüggesztettük a nappalinkban, biztosan kedvencünkké válik. 😊

Kérd a kiválasztott, kedvenc balatoni témádat egyedi méretben! Irj nekünk: info@festoklub.hu

Balatoni vitorlás mockup