Barion Pixel

Egy szobát kifesteni általában magas költségeket jelent, amennyiben rosszul csináljuk, nem megfelelő festéket választunk, vagy rossz, hozzá nem értő szakemberrel végeztetjük el a munkát. Mégis mi az a szobafestés, mennyibe kerül, milyen hibákat érdemes elkerülni? Rövid összefoglaló cikkünkben részletesen bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Mi befolyásolja az árakat?

Pontosan milyen tényezők szabják meg a festés árakat közvetlenül vagy közvetetten? Íme, rövid listánkban bemutatjuk, összefoglaljuk.

A festékanyag minősége. Vannak olyan festékanyagok, amelyek jobb, és vannak, amelyek rosszabb minőséget képviselnek. Érdemes olyan helyről vásárolni, amely tényleg megbízható minőségnek örvend, valamint, megfelelő ismertséggel rendelkezik a vásárlók körében.

A fal állapota. Ha nagyon egyenletlen a munka megkezdése előtt, és sok simításra, glettelésre lenne szükség, akkor ennek javítása több időbe fog kerülni a szakembernek. Ennek köszönhetően kifejezetten rossz fal állapot esetén picit magasabb árakkal számolhatunk.

A festő szakember árai. Vannak olyan festők, akik magasabb árakon dolgoznak, és vannak, akik alacsonyabbakon. Általánosságban véve kijelenthető, hogy körülbelül 6-10.000 Ft-os óradíjon dolgoznak az építőipari szakmunkások, természetesen vannak ettől eltérő díjazások is.

Mire érdemes odafigyelni a munkálatok során?

Van pár hasznos tipp, amit mindenképp érdemes megfogadni. Melyek lennének ezek mégis?

Mindig tartsuk be a munkavédelmi előírásokat. Nagyon fontos, hogy minden lehetséges munkavédelmi szempontnak próbáljunk meg megfelelni. Ha kell, akkor használjunk védőkesztyűt, csúszásgátló bakancsot, és egyéb felszereléseket.

Használjunk megfelelő eszközöket. Jó festőecset nélkül szinte biztos, hogy nem fogunk tudni igazán minőségi munkát végezni, de a spatula, egyengető szerszám megfelelő használata is elengedhetetlen.

Fogadjuk meg a képzett szakemberek tanácsait. Ha laikusként próbálunk meg boldogulni, vagy segédmunkásként veszünk részt egy építkezésen, akkor rendkívül fontos, hogy megfogadjuk azok tanácsait, akik már profinak számítanak az ágazatban.

Használjunk megfelelő festékanyagot. Pont olyat, ami a szoba színéhez illik – alapvetően nem mindegy, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat, érdemes lehet egy lakberendező tanácsát kikérni, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mi lenne az ideális stílus.

Olvasd el kapcsolódó cikkeinket is:

Képek elrendezése a falon

Festmény világítás ötletek otthonra

Szerezzen bárszékeket, hogy fokozza a belső tér szépségét