Barion Pixel

A tetőterek hasznosítása sokféleképpen megoldható, adott esetben pedig akár egy komplett kreatív tér, hobbiszoba is kialakítása is megoldható. Ehhez persze megfelelő körülményekre lesz szükség, mely alapja az ablakokon beáradó természetes fény lehet.

Hasznos plusz tér

Egy tetőtér beépítési lehetőségei abszolút szerteágazóak, ám leggyakrabban plusz lakóterek kialakítására használják azt. Azonban a lakóterek is kellőképpen sokfélék ahhoz, hogy szabadon szárnyalhasson a fantázia, ha egy ilyen extra helyiség hasznosítási lehetőségeiről kell gondolkozni. Tekintve, hogy nem minden esetben muszáj, hogy konkrét lakótérként használják, egy tetőtér akár egy olyan helyiség is lehet, ahol kiélhetjük kreativitásunkat, kicsit elvonolhatunk és hódolhatunk hobbinknak.

Ha például valakit érdekel és inspirál a művészet, egy otthoni, tetőtéri műterem is könnyedén kivitelezhető. Ez magától a helyiségtől nem kívánt túl sok mindent az alapvető kényelmi szempontokon kívül. Fontos azonban, hogy komfortos és nyugodt környezetet teremtsünk, melynek alapja a természetes fény lehet. A tetőterek esetén ezt tetőtéri ablakokkal oldhatjuk meg a legegyszerűbben. A Roto tetőablak kínálatát böngészve pedig nagyon hamar megoldást találhatunk.

A tetőterek akár saját kreatív térként is hasznosíthatók

Természetesen kreatív

A természetes fény minden lakótérben fontos, egy alkotó tér esetén azonban még inkább segíthet kiaknázni a kreatív energiákat. Az alkotás nem minden esetben egyszerű folyamat, így bőven szükség lehet inspirációra, egy komfortos, napfényes közeg azonban már önmagában is kiváló alap. A tetőablak erre kínál könnyen elérhető és egyszerűen beépíthető megoldást, amely egyben a tetőterek és házak energetikájának szempontjából is előnyös.

A tetőterek a nyílászárók tekintetében is speciális megoldásokat kínálnak, egy tetőablak azonban szinte játszi könnyedséggel birkózik meg a terep okozta nehézségekkel. A forgalmazók kínálatában jellemzően beépítésre kész, kerettel és tokkal együtt érkező modelleket találunk, így nekünk csak a számunkra legmegfelelőbb konfiguráció megtervezésével kell foglalkoznunk. Ezután pedig érkezhetnek is az inspirációk a napfényes terekből.

Szabályozott körülmények

Ahogy egy lakó- úgy egy kreatív tér esetében is fontos, hogy szabályozott körülményeket teremthessünk. Az alkotási folyamathoz kapcsolódó kényelem pedig sok esetben azt kívánja meg, hogy a tetőterekbe jutó napfényt is szabályozni tudjuk. Bár a tetőablakon beáramló természetes fény is inspiratív, adott esetben inkább sötétebb körülményekre vágyhatunk. A tetőablakok szerencsére különböző kiegészítőkkel is felszerelhetők, mely ezt is lehetővé teszi.

A különböző fényzáró rolók akár manuális, akár elektromos módon képesek segíteni a fényszabályozást, ezzel abszolút kényelmes és ideális körülményeket teremtve. Egy tetőablak tehát lényegében csak az alapot képezi a kreatív, alkotó terek létrehozására, a kiegészítő megoldások pedig bárki által egyszerűen szabályozható környezetet hoznak létre. A tetőtér tehát könnyen válhat egy kreativitástól duzzadó, alkotó helyiséggé.