Festmény ötletek tárházát szeretnénk ebben a cikkben bemutatni Neked, ha magad szeretnéd otthon kipróbálni a festést. Sokan kérdezik tőlünk, hogy honnan inspirálódunk, honnan merítünk ötletet.

Magyar nyelvű élményfestés alkotócsomagok

Elsősorban a Kreatív Kávé inspirációja alapján festünk vagy saját élmény, saját készítésű fotók alapján festünk, de emellett szívesen nézünk tutorial videókat ismert YouTuber művészektől is. Most ezeket a művészeket szeretnénk megmutatni, illetve az ő YouTube oldalaikat, ahol angol nyelven találsz tutorial festős videókat, ahol lépésről lépésre követve az instrukciókat, te is megalkothatod a kiszemelt képet. Természetesen az élő tanfolyamot javasoljuk elsősorban, ha még nem festettél korábban. 🙂 Sok szerettel ajánljuk figyelmedbe a Kratív Kávé YouTube csatornáját és ingyenes alkotóvideóit is:

Festői tájkép ötletek – Correa Art

Kezdőként érdemes először tájképet választani. A tájkép téma elég nagy szabadságot ad, senki nem fog egy fát hiányolni, vagy sokalni az első festményeinkről. A Correa Art videóiban magyarázatot ugyan nem kapunk angolul sem, viszont jól látható szögből követhetejük végig a festés mozzanatait. Vibráló színeket használva biztosan rabul fognak ejteni a képei és a színkeverési fogásokat is ellesheted, ha figyelsz! 🙂

Correa Art – festői tájkép tutorialok

Virágos festmény ötletek – David Jansen

Virágok festése mindig jókedvre derít és biztosan sikerélményed lesz, még ha egyszerűen egy színes akril rózsát festes egy fehér lapra, nem törődve a háttér aprólékos kidolgozásával. Élvezd a színekkel való munkát és követke David utasításait akár maszatolj az újjaddal is. Biztosan ki fog kapcsolni a mindennapok stresszjéből! Itt már kapsz angol nyelvű útmutatást és csak némi akrilfestékre, ecsetre lesz szükséged! Ha megalkottad első festmény virágodat, küldd el nekünk a fotóját, kíváncsiak vagyunk rá! 🙂

Absztrakt festmény ötletek – MarieArt Home

Nagy kedvencünk a Marie Art Home YouTube csatorna és a művésznő nagyon termékeny is, naponta jön ki újabb festős videókkal! Itt biztosan találsz kedvedre valót, ha tetszenek az absztrakt festmények. Választhatsz női aktot, lámát, portrét vagy amihez csak hangulatod van!

Absztrakt a javából – SurajFineArts

Minden szövegelés nélkül nyújt kikapcsolódást a SurajFineArts 365 napos művészeti kihívása. Rengeteg absztrakt videót találsz, a képek gyorsan elkészíthetők minden előképzettség nélkül. Az eredmény modern absztrakt alkotás lesz intenzív színekkel! Ha nem akarsz ezerrel koncentrálni alkotás közben, akkor érdemes kipróbálnod!

Festmény ötletek és technikák kezdőknek

Ha kezdőként szeretnél lépésről lépésre haladni és egyes motívumok festési technikáit szeretnéd elsajátítani, akkor az Acryl Painting Techniques YouTube csatorna a tied. Itt nem estek neki rögtön egy teljes tájképnek, hanem először megtanultok különböző fákat festeni, aztán felhőket, hegyeket, sziklákat külön-külön. Az az oldal arra is jó, ha megévő festés tudásodat szeretnéd elmélyíteni, mondjuk ha eddig a fehőkkel meggyűlt a bajod, akkor itt begyakorolhatod a megfestésüket.